top of page
Lydia en Anne, met de paarden Diablo, Finn en Generaal

Hoe het allemaal begon..

Het verhaal achter Equifacts

Tijdens een buitenrit in 2021 hadden we het over alle meningen in de paardenwereld. Er zijn zoveel onenigheden en discussies dat we ons soms afvragen: 'hoe doen we het nou 'goed'?

Zo ontstond het idee om alle wetenschappelijke informatie over paarden te bundelen op één platform.

Equifacts was een feit. 

Paarden zijn levende wezens en wat voor de ene optimaal is, hoeft dat voor de andere niet te zijn. Juist dit grijze gebied brengen we bij Equifacts in beeld.
We geven je de kennis en handvatten om voor je paard en situatie steeds de juiste keuze te maken.

De gezichten achter Equifacts

Onze missie

Wij brengen wetenschappelijke kennis over paarden naar de dagelijkse praktijk. Zo verspreiden we feitelijke informatie en bieden we inspiratie voor iedereen die het welzijn van paarden wil verbeteren.

Met Equifacts willen we een platform creëren voor iedereen die zich wil verdiepen in de wetenschappelijk kennis rond (het houden van) paarden. Wij zorgen voor een continu toevoer van interessante hoofdstukken over een brede variatie aan onderwerpen: van management, gedrag, welzijn tot training en huisvesting. 
Met praktische opdrachten ga je vervolgens zelf aan de slag om te kijken hoe je de kennis in jouw situatie wel (of niet) in kan zetten. 

Daarnaast is Equifacts een plaats om met elkaar te discussiëren en overleggen over hoe we omgaan met paarden. Wat zijn ieders ervaringen? Hoe verhoudt zich dat tot de wetenschappelijke kennis? Wat zijn de grijze gebieden waar we eigenlijk gewoon nog niet genoeg van weten?

Onze paarden

Ontmoet onze paarden!

Zij zijn niet alleen onze inspiratiebron, maar je komt ze op het platform ook regelmatig tegen bij de praktijkvoorbeelden.

bottom of page