top of page

Nieuws

3 november 2023

Welzijnsdag KNHS

Op 3 november waren we aanwezig bij de Welzijnsdag van de KNHS. Voor ons de perfecte gelegenheid om een aantal overzeese onderzoekers te ontmoeten die we tot nu toe digitaal hadden gesproken. Zo ontmoeten we Sue Dyson, de grondlegger van het Ridden Horse Pain Ethogram, waarover we regelmatig webinars en lezingen geven.

Vol nieuwe inspiratie en met leuke afspraken voor toekomstige samenwerkingen gingen we na afloop weer naar huis.

Groepsfoto sprekers welzijnsdag KNHS

22 juni 2023

Spreker bij Paardvriendelijk Presteren

Horse in Mind organiseerde dit jaar het Paardvriendelijk Presteren event en als Equifacts mochten we hier ook een presentatie verzorgen. We vertelden de deelnemers over hoe je pijn kunt herkennen tijdens het rijden en wat hiervan de wetenschappelijke basis is. Het is ontzettend leuk om andere mensen ook enthousiast te zien over alle nieuwe inzichten, zodat we ons eigen enthousiasme verder kunnen delen.

Wervende post met Anne en Lydia tussen de koniks voor paardvriendelijk presteren

1 juni 2023

Nieuw platform!

Equifacts is verhuisd! Voor jou betekent dat vooral: 

  • een mooi, nieuwe website

  • fijnere navigatie door de website

  • handiger indeling van de cursussen

Daarnaast kun je op het platform nu ook on-demand webinars vinden. 

Voor ons betekent dit vooral minder gestoei met de techniek ;) We zijn benieuwd wat je van de nieuwe website en cursussen vindt!

screenshot website blogs

19 maart 2023

Lezing voor de Paarden Fokkerij Club

De Paarden Fokkerij Club is onderdeel van de studievereniging die hoort bij de opleiding Dierwetenschappen aan de Wageningen Universiteit. Tijdens hun jaarlijkse weekend weg mochten wij een lezing verzorgen over het herkennen van pijn tijdens het rijden. Na een stukje theoretische achtergrond gingen we vooral aan de slag met het herkennen van de 24 gedragingen in foto's en video's. Een geslaagde middag!

lydia in gesprek met studenten

25 november 2021

Equifacts is officieel!

Vanaf vandaag is het officieel: Equifacts is ingeschreven bij de Kamer van Koophandel! De handtekeningen zijn gezet, nu kunnen we echt aan de slag. Een mooie mijlpaal die we gaan vieren met een gezellig etentje.

anne en lydia tekenen kvk contract

28 juni 2023

Lezing paraveterinairen

Begin 2023 mochten we een presentatie verzorgen voor de Ontwikkelavond voor paraveterinairen van TalentCare. Juist ook voor (para)veterinairen is het belangrijk om een goede basiskennis te hebben over paardenwelzijn en hoe je dit kunt beoordelen. Tijdens de avond bespraken we verschillende welzijnsindicatoren en hoe je die kunt beoordelen. Door de actieve deelnemers met goede vragen werd het een leuke, interactieve avond!

Lydia en Anne in de studio van TalentCare

9 juni 2023

Te gast bij de Paardenpodcast

Equifacts was te gast bij de Paardenpodcast! Lydia vertelde hier over wetenschappelijke onderzoeken naar bit vs. bitloos rijden. De discussie daarover gaat vaak hard tegen hard, maar is het wel zo zwart-wit? 

Je kunt de Podcast hier terugluisteren.

Screenshot paardenpodcast

28 april 2023

Lezing bij menvereniging de Paardengroep

Op vrijdagavond reisden we af naar Wageningen voor een lezing voor menvereniging de Paardengroep. De deelnemers waren bezig met het behalen van hun menbewijs en onze presentatie over wetenschappelijk inzicht in welzijn sloot hier goed bij aan. Het was een mooie, interactieve avond met veel leuke vragen vanuit de deelnemers. Na afloop hebben we ook nog gezellig even over na kunnen praten over alle nieuwe inzichten.

lydia bij scherm met presentatie

6 maart 2022

Bokt op bezoek!

Vandaag hadden we twee redacteuren van Bokt op bezoek. Voor hun rubriek 'op bezoek bij...'  kwamen ze ons interviewen over Equifacts. Een leuke manier om Equifacts ook bij het Bokt publiek onder de aandacht te brengen en gelijk onze pitch te oefenen ;)

lydia en bokt redacteuren aan tafel

Als eerste inschrijven voor events? Met mooie kortingen?
Schrijf je in!

Dank je wel voor je inschrijving!

Witte pony in de wei tijdens zonsondergang
bottom of page