top of page
Live webinar: Kun je aan gedrag aflezen hoe goed een paard kan leren?
Live webinar: Kun je aan gedrag aflezen hoe goed een paard kan leren?

do 15 feb

|

webinar

Live webinar: Kun je aan gedrag aflezen hoe goed een paard kan leren?

Zou het niet handig zijn als je aan het gedrag van een paard al kunt aflezen hoe goed dat paard gaat zijn in leren? En hoe beïnvloeden huisvesting en management het leervermogen van een paard? Louise Evans heeft hier de afgelopen jaren uitgebreid onderzoek naar gedaan.

Registratie is afgesloten
Andere evenementen bekijken

Tijd en locatie

15 feb 2024, 19:30 – 21:00

webinar

Over het evenement

We zijn vereerd om weer een interessante onderzoeker te mogen ontvangen als gastspreker: Louise Evans, MSc.

Wie is Louise Evans?

Louise Evans studeerde in 2019 af aan de Nottingham Trent University op het gebied van Equestrian Psychology and Sport Science en daarna behaalde ze in 2020 haar Master in Equine Performance, Health and Welfare. 

Samen met Dr. Carrie Ijichi (die eerder een webinar gaf over haar onderzoek naar persoonlijkheid bij paarden) ontwikkelde Louise een protocol om thermografie te gebruiken om het welzijn van een paard te beoordelen. Haar onderzoek werd gepubliceerd en dit was het begin van haar carrière.

Samen met Carrie werkte ze de afgelopen jaren aan haar PhD project, waarin ze onderzoek deed naar fysieke parameters om de cognitieve prestaties van paarden te voorspellen. Oftewel: kun je aan de hand van het gedrag of aan bijv. de hartslag van een paard voorspellen hoe goed dat paard is in leren? Dit project is onder andere gesteund met een beurs vanuit the Horse Trust.

Ze heeft haar werk al bij verschillende toonaangevende organisaties mogen presenteren, zoals de International Society of Applied Ethology in Tallin, Estland en de Association for the study of Animal Behaviour in Bielefeld, Duitsland. En nu dus bij Equifacts!

Naast haar werk als onderzoeker is ze ook Student Mentor bij de Universiteit van Nottingham.

Het onderzoek

In haar PhD onderzoek heeft Louise Evans dus gekeken naar of bepaalde gedragingen van een paard voorspellen hoe goed dat paard gaat zijn in leren.

Om dit te onderzoeken heeft ze een groep paarden over de jaren aan verschillende testen blootgesteld. Zo kon ze zien hoe snel de paarden iets nieuws aanleerden, maar ook hoe flexibel de paarden waren als ze daarna de situatie veranderde. Een paard dat flexibel is zal zich ook sneller kunnen aanpassen aan veranderingen in de omgeving, wat weer kan zorgen voor minder stress.

Daarnaast heeft ze ook gekeken hoe de mate van opwinding van een paard beïnvloedt hoe goed dat paard kan leren. Kan een nerveuzer of alerter paard minder snel nieuwe dingen oppikken of juist sneller? En moeten we hier dus rekening mee houden bij het algehele management van onze paarden?

Op het moment is Louise druk bezig met de laatste analyses van de resultaten. Dit betekent dat we tijdens het webinar in februari als een van de eersten de resultaten te zien krijgen! Ze kan al wel vertellen dat ze interessante dingen heeft ontdekt. Meer wilde ze ook aan ons nog niet verklappen, dus wij zijn net zo benieuwd als jij.

Praktische informatie

Voor dit webinar zijn 25 plaatsen beschikbaar, meld je dus snel aan om zeker te zijn van een plekje.

Kun je er uiteindelijk toch niet live bij zijn? Geen zorgen, je krijgt toegang tot de opnames.

LET OP! Dit webinar is in het Engels.

Lidmaatschapsaanbieding
Koop een abonnement en ontvang tot 100% korting op dit evenement

Tickets

  • Live webinar Louise Evans

    € 15,00
    Verkoop geëindigd op

Totaal

€ 0,00

Deel dit evenement

De hosts

bottom of page