Pijn herkennen onder het zadel

Het ridden horse pain ethogram geeft 24 indicatoren waarmee je pijn en ongemak bij een paard onder het zadel kunt scoren.
Waarschijnlijk zie je het wel als een paard heel kreupel loopt, maar herken je ook de veel subtielere signalen van pijn?
Juist door deze kleine signalen te herkennen kan je sneller ingrijpen om erger te voorkomen. 

In deze cursus leer je alles over het ridden horse pain ethogram, oefen je met het herkennen van de indicatoren en ga je in de praktijkopdrachten zelf aan de slag met het uitvoeren van een observatie.
Write your awesome label here.
Deze cursus is ook onderdeel van de uitgebreide cursus 'Wetenschappelijk inzicht in welzijn'. In die cursus vind je niet alleen het ridden horse pain ethogram, maar ook nog 4 andere belangrijke welzijnsindicatoren en leer je hoe je een uitgebreide welzijnsanalyse kunt uitvoeren.

Waarom pijn herkennen bij paarden onder het zadel?

  • Uitgebreide uitleg van het ethogram
  • Oefen met de 24 indicatoren
  • Voer observaties uit bij je eigen paard

Pak problemen op tijd aan

Beter voorkomen dan genezen is niet voor niets een bekend gezegde. Door kleine signalen van pijn en ongemak al te herkennen bij je paard, kan je dit oplossen voordat grote problemen ontstaan. Dit is onmisbaar bij het zorgen voor goed paardenwelzijn. 

Begrijp je paard beter

Regelmatig zetten we paarden als ze niet meewerken weg als 'lui' of 'vervelend', terwijl er soms pijn ten grondslag ligt aan hun gedrag. Door de signalen van je paard beter te herkennen, begrijp je hem beter en wordt jullie training effectiever. 

Inhoud van de cursus

Created with